Raakt je kind snel van slag of overspoeld door omgevingsprikkels? Gedraagt je kind zich verlegen en teruggetrokken of juist heel druk? Komt je kind moeilijk in slaap? Is je kind bang om dingen “fout” te doen? Voelt je kind stemmingen en sferen feilloos aan? Word je kind niet begrepen?

kind met blad

Wanneer kindercoaching?

Soms loopt het om een of andere reden niet zo lekker in het leven van je kind. Ze groeien op in een wereld waarin zij, vaak in korte tijd, veel prikkels te verwerken krijgen. Je ziet je gevoelige kind worstelen en je maakt je als ouder zorgen. Je wil graag dat je kind weer lekker in zijn vel komt te zitten, dus een steuntje in de rug zou erg fijn zijn. Zowel voor je kind als voor jezelf.
Heb jij een kind dat:
– moeite heeft om zijn grenzen aan te geven
– vaak bang is
– overgevoelig
– moeite heeft met veranderingen en nieuwe situaties
– regelmatig vol zit in zijn hoofd
– het moeilijk vindt om om te gaan met verlies, scheiding en rouw
– vaak last heeft van hoofd- en buikpijn
– lang blijft hangen in emoties, zoals boosheid en verdriet
– gespannen en snel prikkelbaar is
Wellicht zou ik als kindercoach iets voor jullie kunnen betekenen.

Wat levert het op?

Jouw kind mag bij mij helemaal zichzelf zijn, ik kijk voorbij het gedrag. Door oplossingsgericht en op een speelse manier op ontdekking te gaan met je kind, krijgt je kind toegang tot zijn belevingswereld. Je kind krijgt meer zelfkennis, inzicht en zelfvertrouwen in zijn eigen kunnen. Je kind komt meer tot rust, ervaart meer ontspanning in zijn lichaam. Hij gaat ervaren wat hij zelf nodig heeft en is beter in staat zijn eigen grenzen aan te geven. Zo komt je kind weer in zijn kracht te staan, lekker in zijn vel te zitten en te gaan stralen met alle kleuren die hij in zich heeft.

 

handen verf kind Coaching

Wat is kunstzinnige kindercoaching?

Ik ga er van uit dat alles wat een kind nodig heeft om te kunnen groeien en te bloeien al in het kind zelf aanwezig is. Voor kinderen is het niet altijd gemakkelijk om over hun gedachten en gevoelens te praten. Voor volwassenen trouwens ook niet 😉.
Daarnaast zitten veel kinderen “in hun hoofd”. Als kunstzinnig kindercoach help ik je kind een verbinding te maken tussen hoofd, hart en handen d.m.v. verschillende creatieve werkvormen zoals: muziek, verhalen, spelen, lichaams- en stemwerk, boetseren, schilderen, tekenen, knutselen, ontspanningsoefeningen, schrijven en gesprekken.

Vanuit een veilige bedding stem ik me op je kind af en begeleid ik jouw kind om betekenis te geven aan allerlei indrukken, problemen en worstelingen die er in en om je kind plaatsvinden.
Via creatieve middelen zijn kinderen namelijk makkelijker in staat om uiting te geven en om te gaan met emoties. Je gevoelens uitdrukken in kleur, beeld en vorm. Ze worden zich bewust van hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten en leren deze in te zetten in situaties die voor het kind moeilijk zijn of om nieuwe vaardigheden aan te leren.

Voor wie?

Ik ben er voor hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
Maar ook voor jongeren en pubers die vastlopen, die het contact met zichzelf kwijt zijn, moeilijk keuzes kunnen maken, of op de één of andere manier vastlopen op school.

...Als de bloem niet bloeit, als de vogel niet zingt en het kind niet speelt, dan vragen we niet wat bloeien, zingen of spelen is, maar gaan we zoeken waarom 't uitblijft dat wat er van nature moet zijn...
Roeland Frank Hoefsloot
Scroll naar top